Kreta-Fjelltur_web

Opplev den vakre kretiske natur midt i vårblomstringen

Bli med på en ukes vandreturer, som går i lett terreng. Her skal ingen fjelltopper bestiges, men naturen nytes. Visste du at her vokser 2000 forskjellige plantearter og ca 200 av disse vokser kun på Kreta.

En av turene er lagt til Imbroskløften på sørkysten. Her er det viktig å ha gode sko, da man delvis går i et gammelt elveleie.. Mai er den måneden man kan oppdage skjeldne orkider langs stien. Skulle man være så uheldig å vrikke ankelen, så finnes det her en ekte eselambulanse!

Se ellers detaljert turprogram Turleder: Bjørg Nakling

Ved ankomst blir dere hentet på flyplassen og kjørt til bostedet i Gerani Cave Village, like ved byen Rethymno, som er Kretas 3dje største by ( ca 40000 innbyggere ).

Under oppholdet på Kreta, skal dere bo i Knossos 3. Dersom det blir manko på rom, vil også et av de andre Knossoshusene bli benyttet. Se: www.huspaakreta.no Her er det kort distanse til sjøen og med en fantastisk utsikt utover middelhavet.

Det er lagt opp til vandreturer mandag,tirsdag, torsdag og fredag. Dersom det blir stemning for det, kan det også bli tur på onsdag. Ellers er denne dagen en «ruhetag», hvor hver enkelt kan disponere dagen som en måtte ønske. Middagen er denne dagen ikke inkludert.

Det vil på onsdag være tilbud om guidet tur gjennom den gamle venetianske bydelen. Dagene starter med morgentrim i bassenget. Instruktør: Bjørg Nakling
Frokosten blir et felles projekt, der alle er med å hjelpe til med tilberedning og oppdeking.

Praktiske opplysninger
Pris pr person: 11.300, som inkluderer

– opphold i dobbeltrom Tillegg for enkeltrom: Kr 2.000

– all transport, inkludert henting/bringing flyplass, utflukter og måltider ( frokost, lunch og middag

– foredrag om kretiske blomster v/ Julia Jones ( president of Flowers of Crete ) – mini gresk matkurs
– guidet tur gjennom den gamle venetianske bydelen

Fly er ikke inkludert, da deltakerene kan komme fra forskjellige deler av landet, også kanskje fra Danmark.

Påmelding senest 31 mars.
Depositum Kr. 3.000 betales ved påmelding.
Minimum deltakere: 10
Husk reise av avbestillingsforsikring. Kontakt ditt forsikringselskap. Mer info om turen, ta kontakt.
Med hilsen
Finn Henning Stokke
Mail: finns@huspaakreta.no
Mob.: 48118108

 

Turprogram 

Klikk på bildet for større versjon 

Vandretur 1

Kretablomst-1_webIMBROS-kløften

I dag går turen til Imbroskløften på sørkysten.

Turen dit er spektakulær. Askyfou-høysletten som vi passerer på veien er et flott syn. Store felt med valmuer strekker seg innover høysletten på 800 m.o.h.

Her dyrkes poteter, oliven, vindruer, frukt og nøtter.

Vi kjører videre gjennom Petres, før vi stopper øverst oppe i kløften.. Vi er nå på 700m høyde og skal gå ned til ca. 350 m.

wild flowers of CreteImbroskløften regnes som en av de mest interessante kløftene på Kreta. Enkelte steder er det kun 2 m mellom de høye klippeveggene. Vi vil oppleve et vel av blomster. Ut fra de minste sprekkene, skyter grønne vekster og blomster fram.

Når man er kommet halvveis, brer kløften seg ut. Her er en liten rasteplass med toalett. Her finner vi også eselambulanse-sentralen!

 

Lengde: ca 6 km

Tid: 3-4 timer

 

Vandretur 2

Stavros-2_webStavros

En vandretur på Akrotiri-halvøya.

Starter ved Agia Triada klosteret, grunnlagt i det 17de århundre og har vært en viktig religiøs skole fram til for ca. 40 år siden.

Vi følger først en smal vei ca 4 km, som ender opp i enda et kloster, Gouverneto, fra det 16de århundre med en vakker venetsiansk kirke. Herfra ledes vi på en sti ned til ruinene av et kloster fra det 11te århundre, Katoliko som ligger på en fjellhylle. På veien passerer vi Stavros-4_web«Bjørnegrotten», en stor grotte med stalmagitter som har bjørnefasong. Her føler vi oss langt vekke fra sivilisasjonen.

Etter at turen videre har gått gjennom en kløft, åpner landskapet seg og vi følger en dal ned til landsbyen Stavros med sin flotte sandstrand.

Her ble deler av filmen «Zorba, the greek» filmet.

Vi inntar en velfortjent lunch, før vi blir hentet av minibussen.

 

Lengde:

Tid: 4-5 timer

 

Vandretur 3

Loutro-3-webLoutro

I dag kjører vi over til sørkysten, til Hora Sfakion.

Her starter turen, som går i vakkert kystlandskap langs det libiske hav.

Underveis passerer vi sandstranden «Sweetwater Beach». Nå tar vi et lite opphold og bader. Langs hele stranden finnes kilder med ferskvann. Det du ikke klarer å drikke, bobler opp til overflaten når du er ute og bader.

Målet for denne turen er landsbyen Loutro. Loutro-2_webDet er en liten perle der den ligger og speiler seg i vannskorpen. Loutro er fri for biler.

Vi inntar en god lunch på en av tavernaene, før vi tar ettermiddagsferjen tilbake til Hora Sfakion.

Her venter bussen, som tar oss trygt tilbake til Gerani.

 

Lengde: 5 km

tid: ca 2 timer

 

Vandretur 4

Wild flowers of Crete 2Lefkogia – Myrthios

Landskapet i dette området er noe av det vakreste på hele Kreta.

Denne turen er enkel og krever ingen konsentrasjon. Nesten hele veien følger vi en vannkanal som forsyner oliventrærne med vann.

Utsikten er upåklagelig, bukten ved Damnoni, fjelltoppene med kapellpynt på toppene bak Lefkogia , Plakiasbukten og fjellene videre vestover.

Kretablomst-10_webVed ankomsten til Myrthios, møter vi noen store gamle steintrapper og på høyre hånd en vannkilde. Her foregikk felles klesvask til for få år siden.

Vi avslutter turen med å innta en god lunch på en taverna med en utsikt som fyller synet og mat som fyller magen!

 

Lengde : 10 km

Tid: 3 timer

 

Vandretur 5

Lappa-5_webLappa

I dag går turen til områdene rundt oldtidsbyen Lappa.

I året 1822 fikk byen nytt navn, Argyroupolis.

Vi parkerer før vi kommer til landsbyen og følger stien ned til elven. Vi vandrer nå under trekronene til store gamle trær, som vokser langs elven. Selv om det midt på sommeren kan det bli ganske varmt, er det er alltid svalt her.

Vi stopper opp ved en kirkeruin, som er delvis restaurert. SONY DSCHer kan vi fortsatt se rester av gamle veggmalerier.

Vi krysser elven og går et kort stykke på asfaltert vei, før vi fortsetter opp en fjellskråning. Målet er en hule. Her vil vi få en overraskelse.

På turen videre opp til landsbyen, vil vi gå og undre oss på hvorfor vanninntaket til en gammel vannmølle, er på taket.

Vi vandrer gjennom Argyroupoli, som ligger på en høyde, og tar en pause når vi kommer ned i dalen med gamle graver fra romertiden, hogd inn i fjellet.