Opplev det historiske og kulinariske Kreta
18. – 25. September 2010  

Kjære reiseglade Rogalendinger!

kr7Bli med på en tur helt utenom det vanlige! Hva gjør Kreta til en av Europas mest populære reisemål og sted å bo? På denne turen skal vi stifte nærmere bekjentskap med det historiske og det kulinariske Kreta.

Vi skal besøke kjente og ukjente steder fra historien og trylle frem de mest spennende matretter fra øya som har blitt tatt vare på gjennom mange generasjoner i tusenvis av år. Våre kulturelle og kulinariske reiseledere vil være Marianne H.  og Torjer Bertelsen og Aud og Kåre Thorstad

Velkommen til en spennende, interessant og kunnskapsrik uke på Kreta.

Med vennlig hilsen
Berit Nakling og Finn H. Stokke.

 

Dag 1. lørdag 18. september 

Avreise fra Sola, Stavanger med Star Tour direktemaskin om morgenen kl. 0700 med kurs for Kreta hvor vi lander kl 1200 lokal tid. Her blir vi møtt av vårt vertskap Berit og Finn og kjørt til våre bosteder, like utenfor byen Rethymnon som også er Kretas 3dje største by. Under oppholdet på Kreta skal vi bo i 3 flotte villaer med alle fasiliteter, kort distanse til sjøen og med en fantastisk utsikt mot middelhavet. Se gjerne våre nettsider på www.huspaakreta.no

Dagen avsluttes med sosialt samvær og velkomstmiddag hjemme i Gerani Cave Village, hvor vi bor..

Middag inkludert

 

Dag 2 søndag 19. september

Etter frokost holder vår foredragsholder Torjer Bertelsen sin første forelesning om den minoiske kultur og den første høykulturen i Europa, før vi setter kursen for Knossos som er en av de best bevarte minoiske palasser. Vi vender tilbake til vårt bosted i god tid før kveldens middag som inntas på en lokal kjent taverna i nabolaget. Den er kjent for sin kretiske mat. Gled dere.

Fokost og middag inkludert.

 

Dag 3 mandag 20. september

kr.6Etter frokost fortsetter våre foredrag og i dag skal Marianne og Torjer ta oss med på et et streiftog gjennom Kretas historie og mytiske bakgrunn. Vår utflukt går i dag til den antikke Lappa, der Argioupolis ligger i dag. Her besøker vi blant annet ”kirken for de  fem jomfruer,” romerske gravkamre og det 2000 år gamle platantreet, før vi inntar dagens lunsj på en koselig liten taverna i byen. Etter lunsj besøker vi byens borgermester og hans kone Johanna som er kjent for sin avocado-plantasje. Hun vil fortelle oss mer om hvordan avocado oljen, helt fra forhistorisk tid har vært kjent som et aktivt middel for hudpleie. Vi drar tilbake til vårt bosted før kveldens felles middag på en hyggelig restaurant i byen Rethymnon.

Frokost, lunch og middag inkludert

 

Dag 4. tirsdag 21. september

kr.5Etter frokost deles gruppen i to. Den ene delen av gruppen skal i dag på matkurs hos kokebokforfatter Aud Thorstad og hennes mann Kåre. De vil lage mat fra 4000 år gamle oppskrifter.

Den andre delen av gruppen slapper av ved bassenget der vi bor, eller drar på egen oppdagelsesferd og shoppingtur til Rethymnon. Gruppen samles igjen for et nytt foredrag av Torjer og Marianne. Dagen avsluttes med ekte kretisk mat på en lokal taverna i Astipopolo.

 

 

kr4

 

Dag 5. onsdag 22. september 

Etter frokost møter vi ekteparet Anna og Olle. De kom på ferie til Kreta i 2002 og har siden blitt her. De skal i dag ta oss med på en vandretur som bringer oss til Elfterna og Margarites. Her vandrer vi blant antikke ruiner og ser på gamle romerske sisterner, en hellensk bro og den bysantinske ruinbyen. Lunsj inntar vi underveis. Husk gode tursko. Tilbake til vårt bosted i god tid før kveldens middag hos vår venn Vassillis og hans kjente fiske og skalldyrsrestaurant i havnen i Rethymnon.

Frokost, lunch og middag inkludert.

 

Dag 6. torsdag 23. september.

Etter frokost gjentar vi matkurset for de som ikke var med på tirsdag. Samme opplegg for begge grupper som på tirsdag. Dagen avsluttes hjemme i Gerani Cave Village, hvor vi får servert helgrillet lam sammen med kretisk mat på sitt beste.

Frokost og middag inkludert.

 

Dag 7. fredag 24. september

Frokost. Igjen er det Marianne og Torjer som foreleser for oss, før vi setter kursen for arkeologisk museum i Heraklion som er verdensledende på minoisk kunst og kultur. Lunsjen inntas under oppholdet i Heraklion. Fylt av gode opplevelser, skal vi nå innta vår avskjedsmiddag på en av de mest eksklusive og kjente restauranter i Rethymnon.

Frokost, lunch og middag inkludert.

 

Dag 8. lørdag 25. september

Ingen vei tilbake. I dag er det hjemreise, men den forgår ikke før sent på lørdag kveld. Vi har hele dagen til egen disposisjon. Siste mulighet for en dukkert i Middelhavet, eller et siste innkjøp. Avreise til flyplassen om kvelden. Star Tours chartermaskin bringer oss trygt tilbake til Stavanger etter en opplevelsesrik uke og med bagasjen full av kulturelle og kulinariske opplevelser fra Kreta. Ankomst Stavanger og Sola Flyplass kl.0400 natt til søndag 26. september.

Frokost innkludert.

 

Pris pr. person kr. 16.900  som inkluderer følgende:

Flyreise Stavanger-Kreta tur og retur med Star Tour på økonomiklasse.
Opphold i dobbeltrom eller enkeltrom under oppholdet på Kreta.
All transport, utflukter og måltider som beskrevet på dagsprogrammet.
Foredrag og kåserier av våre kulturelle reiseledere i følge dagsprogram.
Norsk reiseleder med fra Stavanger.

Tillegg for enkeltrom kr. 2.000

 

 

Våre foredragsholdere vil være:

kr2Marianne Hannig Bertelsen
Kunstpedagog
Kunstterapeut
Kunstner
Kurs i mytologi over flere år på Freie Universität i Berlin.

 

 

kr1

 

 

Torjer Bertelsen
Tannlege
Universitetsutdanning i historie og kunsthistorie

Marianne og Torjer vil ha ansvaret for kretisk historie og mytologi, ved foredrag, ved besøk på Knossos og det arkeologiske muset i Heraklion og andre plasser som vi skal besøke